HABER MERKEZİ- FOMO sendromu veya (Fear Of Missing Out – bir şeyleri kaçırma korkusu) , dijital çağda bireylerin sosyal deneyimleri veya etraflarında meydana gelen olayları kaçırmaktan endişe duydukları yaygın bir psikolojik durumdur. Bu da onlarda sürekli olarak uzun saatler boyunca sanal medya sitelerinde gezinme isteği uyandırıyor.
Son zamanlarda yapılan bir istatistik araştırması, genç sanal medya kullanıcılarının çoğunun FOMO sendromundan muzdarip olduğunu ortaya çıkardı.
Yapılan bir araştırmaya göre, sanal medya sitelerini kullanan gençlerin çoğu, sanal medya sitelerindeki hesaplarından uzak kaldıklarında bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorlar ve bu da onları, uykularından uyanır uyanmaz hesaplarını takip etmeye devam etme konusunda istekli kılıyor.
Ruh sağlığı üzerindeki etkisi
Çalışma şöyle devam ediyor: FOMO veya sanal medyaya bağlanma, ruh sağlığını olumsuz yönde etkiler, kaygı hissine ve kişinin kendisiyle ilgili tatminsizliğine neden olur ve bazen depresyona ve izolasyona yol açabilir. sanal medya sitelerini kullananları aşırı öfke ve tedirginliğe sürüklediğinden psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklara neden olur. Araştırma şunu doğruluyor: Uyuşturucu bağımlıları ile sanal medya bağımlıları arasında benzerlik var.
Sonunda bir şeyleri kaçırma korkusuyla doymak bilmez bir şekilde telefonunuza göz atarsınız. Dakikalar, saatler, hatta günler geçer, ne önemli bir şey başarabiliyor, ne de kendinize ayırdığınız zamanı değerlendirebiliyorsunuz. Hayatınızdan keyif alamadığınız gibi istediğiniz gibi yaşayamıyorsuz da.
Denge yaratarak ve zamanı düzenleyerek bu olgunun üzerimizdeki etkisini azaltabilir, daha onurlu ve anlamlı bir yaşam sürebiliriz.